Actualitatea consulatului

Săptămâna Culinară Românească la Izmir

 

 

Începând din 1 decembrie, Ziua Națională a României, timp de o săptămână, la Izmir s-a mâncat românește şi s-a ascultat muzica Mariei Tănase, rapsodiile lui George Enescu şi alte melodii populare româneşti, în cadrul primei ediții a Săptămânii Culinare Româneşti, ce s-a desfășurat în perioada 1-7 decembrie.
Sute de musafiri ai Swissôtel Buyuk Efes, Izmir - partenerul Consulatului General al României la Izmir în acest proiect – s-au delectat cu nenumărate preparate tradiționale românești, adaptate evident restricţiilor musulmane, bunătăţi pregătite sub atenta îndrumare a 2 bucătari-şef, Minodora Oleacu şi Ionel Dobrescu, veniţi special din România.
Musafirii turci sau străini au putut să mănânce și chiar să afle cum se prepară salata de vinete, fasolea bătută, zacusca, ouăle umplute, diferite ciorbe acrite cu borș (de burtă, de vită, de cocoș sau din organe de miel), sau mititeii, tochitura şi sarmalele de vită, ostropelul de pui, mămăliga sau cartofii țărănești. Nici deserturile nu au fost uitate, fiind prezentate publicului dulciuri specifice bucătăriei româneşti, precum cozonac, papanaşi, gomboți, gogoși, plăcintă de mere sau de dovleac și chiar savarine, colivă sau lapte de pasăre.
Toţi cei care au gustat mâncărurile româneşti – musafiri, bucătari şi ospătari deopotrivă- s-au declarat de-a dreptul cuceriți de delicioasele preparate culinare românești.
Având în vedere succesul de care s-a bucurat evenimentul, conducerea hotelului din Izmir a solicitat Consulatului General al României la Izmir organizarea unei noi ediţii a Săptămânii Culinare Româneşti, în anul 2020/

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

16.01.2020

A fost lansat Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini,…

De la 1 ianuarie 2019 se introduce programarea online!

05.09.2018

Consulatul General al României la Izmir informează că, începând cu data de 1 IANUARIE 2019, este OBLIGATORIE…

IMPORTANT!!!

19.04.2018

ÎNCEPÂND CU DATA DE 01 MAI 2018 TAXELE CONSULARE SE VOR ACHITA LA BANCA ȘI CONTUL INDICATE ÎN SCRIS LA GHIȘEUL CG…

Ceremonie depunere jurământ

28.01.2020

Patru descendenți ai unor cetățeni români plecați din țara noastră în urmă cu zeci de ani au depus…

Vizită de curtoazie la noul șef al reprezentanței MAE turc la Izmir

28.01.2020

Consulul general al României la Izmir, doamna Mioara Ștefan, care deține și postul de decan al Corpului…
  • ÎNCEPÂND CU DATA DE 01 MAI 2018 TAXELE CONSULARE SE VOR ACHITA LA BANCA ȘI CONTUL INDICATE ÎN SCRIS LA GHIȘEUL CG IZMIR NUMAI DUPĂ VERIFICAREA DOSARULUI !