Consulat

Consulatul General al României la Izmir

Fax: +90 232 4650938

Telefon de urgență: +90 530 4150077 Exclusiv pentru cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr NU se furnizează informații consulare!

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro (În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică)

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

Pentru relația cu autoritățile locale din țara de reședință (NU se furnizează informații consulare): Telefon: +90 232 4651460 E-mail: izmir@mae.ro

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

  • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la următorul număr de telefon: +90 232 4650463 voice-mail sau la adresa de e-mail: izmir.consul@mae.ro sau accesând portalul http://www.eviza.ro

NOU!!! Ministerul Afacerilor Externe a implementat un nou instrument de lucru cu cetăţenii români din străinătate prin activarea Centrului de Contact şi Suport, care reprezintă principalul instrument de soluţionare a solicitărilor acestora.

De aceea, atât pe email, cât şi telefonic, mesajele dumneavoastră vor fi preluate de acest Centru şi numai în cazul în care operatorii nu vor putea formula un răspuns, apelul va fi dirijat către oficiul consular competent.

Consulatul General al României la Izmir aplică acest nou instrument, ceea ce implică următoarele modificări de lucru cu solicitanţii:

  • numerele de telefon folosite pentru secţia consulară vor fi rutate către România şi apoi rerutate spre misiune, dacă operatorii din România vor selecta această opţiune.
  • adresa de email indicată pe site pentru secţia consulară este cea care se va folosi preferenţial ca mijloc de comunicaţie, fiind calea prin care veţi obţine cele mai complete rezultate.

E-mail (informaţii servicii consulare): contact@informatiiconsulare.ro
Vă rugăm să ne comunicaţi ȋn solicitare, care este oraşul/statul/ţara dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare ȋn funcţie de zona geografică

  • Este posibil ca ulterior să vi se indice şi o altă adresă de email, aceasta fiind DOAR pentru continuarea unui dialog deja început.
  • rugăm să comunicaţi în solicitarea scrisă care este provincia de reşedinţă, pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică.

NOTĂ: NU folosiţi alte numere de telefon sau alte adrese de email decât cele indicate! Apelurile/mesajele venite pe alte căi nu vor fi preluate!

 

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

16.01.2020

A fost lansat Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini,…

De la 1 ianuarie 2019 se introduce programarea online!

05.09.2018

Consulatul General al României la Izmir informează că, începând cu data de 1 IANUARIE 2019, este OBLIGATORIE…

IMPORTANT!!!

19.04.2018

ÎNCEPÂND CU DATA DE 01 MAI 2018 TAXELE CONSULARE SE VOR ACHITA LA BANCA ȘI CONTUL INDICATE ÎN SCRIS LA GHIȘEUL CG…

Ziua Națională a României la Izmir

12.12.2019

Consulatul General al României la Izmir a sărbătorit Ziua Naţională a României 2019 printr-o serie de…

Săptămâna Culinară Românească la Izmir

12.12.2019

Începând din 1 decembrie, Ziua Națională a României, timp de o săptămână, la Izmir s-a mâncat…
  • ÎNCEPÂND CU DATA DE 01 MAI 2018 TAXELE CONSULARE SE VOR ACHITA LA BANCA ȘI CONTUL INDICATE ÎN SCRIS LA GHIȘEUL CG IZMIR NUMAI DUPĂ VERIFICAREA DOSARULUI !